CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala.
Pretražiti

DOGAĐAJI U KOLOVOZU 2023. - 03/08/2023

Mikro analiza

03 kolovoz, 2023

Samo za opće informiranje. Nije namenjeno za pružanje investicijskog savjeta ili savjeta za trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom.

  • ISM indeks poslovne aktivnosti u proizvodnji u SAD (srpanj) (1. kolovoz u 15:00 GMT+1)

Lipanjski indeks poslovne aktivnosti u proizvodnom sektoru u iznosio je 46,0. Tržišta su očekivala 46.5 u lipnju.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Odluka o kamatnoj stopi Rezervne banke Australije (1. kolovoza u 03:30 GMT+1)

RBA će održati sastanak kako bi donijela odluku o kamatnim stopama. Trenutna stopa je 4.10%.

Mogući utjecaj: volatilan australski dolar

  • Sastanak Banke Engleske (3. kolovoza u 12:00 GMT+1)

Odbor za monetarnu politiku Banke Engleske sastat će se kako bi odlučio o kamatnim stopama. Trenutna stopa je 5%. Očekuje se da će kamatne stope porasti za 25 baznih bodova na 5,25%.

Mogući utjecaj: Volatilnost britanske funte i britanskih dionica

  • Stopa nezaposlenosti u SAD-u i broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru (NFP) (srpanj) (4. kolovoza u 13:30 GMT+1)

Stopa nezaposlenosti u lipnju iznosila je 3.6%. Očekuje se da će u srpnju ostati na razini od 3,6%. Očekuje se da će se broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru u srpnju smanjiti na 184.000, što je manje od 209.000 u lipnju.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Podaci o inflaciji u SAD-u (srpanj) (10. kolovoza u 13:30 GMT+1)

Osnovni indeks potrošačkih cijena (bez hrane i energije) u lipnju je iznosio 4,8% na godišnjoj razini. Očekuje se da će osnovni indeks potrošačkih cijena u srpnju pasti na 4,6% na godišnjoj razini. Osnovni indeks potrošačkih cijena u lipnju iznosio je 3,0% na godišnjoj razini, a predviđa se pad na 2,8% na godišnjoj razini u srpnju.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Maloprodaja u SAD-u (srpanj) (15. kolovoza u 13:30 GMT+1)

Maloprodaja je u lipnju porasla za 0,3% na mjesečnoj razini, što je bilo ispod tržišnih očekivanja.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Summit BRICS-a (22. do 24. kolovoza)

Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika (BRICS) sastat će se u Južnoj Africi. Predsjednik Putin službeno je pozvan na samit BRICS-a koji je trebao biti održan u Johannesburgu od 22. do 24. kolovoza, ali Pretoria je bila pod snažnim domaćim i međunarodnim pritiskom da ga ne ugosti, navodi se u priopćenju. Samit BRICS-a 2023. petnaesti je takav samit po redu, konferencija o vanjskim odnosima na kojoj sudjeluju šefovi država ili šefovi vlada pet država članica: Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike. Južnoafrički predsjednik, Siril Ramaphosa, također je pozvao čelnike 70 zemalja na samit, uključujući 53 druge afričke zemlje i Bangladeš.

  • Sezona financijskog izvještavanja (kolovoz)

Najnoviji rezultati za 2. tromjesečje bit će objavljeni tijekom kolovoza. Moderna, Airbnb, Virgin Galactic, Palantir i Nvidia su među tvrtkama za koje se očekuju da će objaviti svoje rezultate.

Mogući utjecaj: volatilnost američkih dionica

Podjeli s osobnom mrežom
ZLATO Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada