CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala.
Pretražiti

DOGAĐAJI U SRPNJU 2024. - 01/07/2024

Mikro analiza

01 srpanj, 2024

Samo za opće informiranje. Nije namenjeno za pružanje investicijskog savjeta ili savjeta za trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom.

  • ISM indeks menadžera nabavke u proizvodnji u SAD (1. srpanj u 15:00 GMT+1)

ISM PMI Indeks poslovne aktivnosti u proizvodnom sektoru, koji je prethodno objavljen, iznosio je 49.2. Taj je broj bio ispod očekivanih 50,0.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Opći izbori u Velikoj Britaniji (4. srpnja)

Održat će se opći izbori na kojima će se sadašnjoj konzervativnoj vladi na čelu s premijerom Sunakom suprotstaviti predstavnik Laburističke stranke Keir Stamer. Očekuje se da će Laburistička stranka pobijediti u parlamentu.

Mogući utjecaj: volatilnost funte i zlata

  • Parlamentarni izbori u Francuskoj (7. srpnja)

Završni krug iznenađujućih parlamentarnih izbora u Francuskoj. Nacionalni front će vjerojatno biti najveća stranka, a Macronova stranka mogla bi pretrpjeti značajne gubitke.

Mogući utjecaj: volatilnost eura i zlata

  • Stopa nezaposlenosti u SAD i broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru (NFP) (lipanj) (5. srpnja u 13:30 GMT + 1)

U prethodnom mjesecu stopa nezaposlenosti iznosila je 4,0%. Broj zaposlenih van sektora poljoprivrede (NFP) u prethodnom mjesecu iznosio je 275,000.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara i zlata

  • Podaci o inflaciji u SAD-u (lipanj) (12. sprnja u 13:30 GMT+1)

Osnovni indeks potrošačkih cijena (isključujući hranu i energente) u svibnju je iznosio 3.4%. Indeks potrošačkih cijena za svibanj iznosio je 3,3%, što je manje od očekivanih 3,4%.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Podjela dionica Broadcoma od 10:1 15. srpnja

Mogući utjecaj: volatilnost dionica Broadcoma i dionica u SAD-u

  • Američka maloprodaja za lipanj (16. srpnja u 13:30 GMT+1)

Na mjesečnoj razini, maloprodaja u svibnju iznosila je 0,1%, što je bilo ispod tržišnih očekivanja.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sastanak Europske središnje banke (18. srpnja u 13:15 GMT+1)

Europska središnja banka sastat će se kako bi razgovarala o kamatnim stopama. Stope su trenutno na 4,25% nakon što je stopa prošlog mjeseca oborena za 25 baznih bodova. Očekuje se da će stope ostati nepromijenjene.

Mogući utjecaj: volatilnost eura i europskih dionica

  • Sastanak Banke Kanade (24. srpnja u 14:45 GMT+1)

Banka Kanade će održati sastanak radi utvrđivanja kamatnih stopa. Trenutno iznose 4,75% nakon što je banka u lipnju smanjila kamatne stope za 25 baznih bodova.

Mogući utjecaj: volatilan kanadski dolar i kanadske dionice

  • Sastanak Banke Japana (31. srpnja u 03:00 GMT+1)

Banka Japana održat će sastanak na kojem će odrediti svoje kamatne stope. Banka je u ožujku povećala stope za 0,10%, što je prvo povećanje od 2016.

Mogući utjecaj: Volatilnost japanskog jena

  • Sastanak FED-a i konferencija za novinare (31. srpnja u 19:00 GMT+1 i 19:30 GMT+1)

Federalni Odbor za otvoreno tržište FED-a završit će svoj 2-dnevni sastanak kako na kojem će donijeti odluku o kamatnim stopama. Trenutna stopa je 5.5%. Analitičari očekuju da će stopa ostati nepromijenjena na ovom sastanku.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i dionica

  • Sezona financijskog izvještavanja za 2. kvartal (srpanj)

Sezona financijskog izvještavanja za 2. tromjesečje počinje u srpnju, kada će velike banke kao što su JP Morgan (12. srpnja) i Goldman Sachs (15. srpnja) objaviti svoje rezultate. Divovi kao što su Tesla (23. srpnja) i Netflix (18.srpnja) među prvim su velikim tvrtkama koje će objaviti svoje rezultate. Microsoft i Apple planiraju objaviti rezultate 23, odnosno 24. srpnja. Amazon će objaviti 25. srpnja.

Mogući utjecaj: volatilnost američkih dionica

Podjeli s osobnom mrežom
Američki dolar - Kanadski dolar Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada