CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 75% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala.
Pretražiti

DOGAĐANJA U LISTOPADU 2024. - 27/09/2024

Mikro analiza

27 rujan, 2024

Samo za opće informiranje. Nije namenjeno za pružanje investicijskog savjeta ili savjeta za trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom.

  • ISM PMI u proizvodnji SAD-a za rujan (1. listopada u 15:00 GMT+1)

Prethodni put iznosio je 47,2. To je bilo manje od očekivanih 47,5.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Zajednički ministarski odbor za nadzor OPEC+ (JMMC) (2. listopada u 11:00 GMT+1)

Članice OPEC+ (uključujući Rusiju) sastat će se i ne očekuje se da će napraviti veće promjene u trenutnom sporazumu. OPEC je u rujnu odlučio odgoditi smanjenje proizvodnje od listopada do prosinca.

Mogući utjecaj: volatilna sirova nafta

  • Stopa nezaposlenosti u SAD-u i NFP (rujan) (4. listopada u 13:30 GMT+1)

Prethodnog mjeseca nezaposlenost je iznosila 4,2%. NFP za prethodni mjesec iznosio je 142,000.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Podaci o inflaciji u SAD-u (rujan) (10. listopada u 13:30 GMT+1)

Temeljni CPI (bez hrane i energije) iznosio je 3,2% na godišnjoj razini u kolovozu. Indeks potrošačkih cijena za kolovoz zabilježio je 2,5%, u skladu s očekivanjima.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Tesla događaj Robotaxi (10. listopada)

Ovaj događaj predstavit će prototip robota s potpunom autonomnom vožnjom koji će biti predstavljen u studiju Warner Bros u Kaliforniji.

Mogući utjecaj: volatilne dionice Tesle i SAD-a

  • Sastanak Europske središnje banke (17. listopada u 13:15 GMT+1)

Europska središnja banka sastat će se kako bi razgovarala o kamatnim stopama. Stope su trenutačno na 3,65% nakon smanjenja stope od 25 baznih bodova u rujnu. Očekuje se da će stope ostati na 3,65%, ali postoji manja mogućnost smanjenja od 25 baznih bodova.

Mogući utjecaj: volatilnost eura i europskih dionica

  • Maloprodaja u SAD-u (rujan) (17. listopada u 13:30 GMT+1)

Mjesečna maloprodaja u lipnju je iznosila 0,3%, što je više od očekivanja tržišta.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Sastanak BRICS-a (22. listopada)

Zemlje BRICS-a Brazil, Indija, Kina, Južna Afrika, UAE, Saudijska Arabija, Iran i Egipat sastat će se u Kazanu u Rusiji na svom godišnjem samitu. Očekuje se da će čelnici poput Putina, Xi Jinpinga i Erdogana (Turska bi se uskoro mogla pridružiti BRICS-u) razgovarati o ekonomskim i političkim pitanjima. BRICS se smatra ekonomskim / političkim suparnikom zapadnog globalnog poretka.

Mogući utjecaj: roba, zlato, dionice

  • Sastanak Banke Kanade (23. listopada u 14:45 GMT+1)

Banka Kanade sastat će se kako bi odredila kamatne stope. Trenutačno su na razini 4,25% nakon što je banka u rujnu snizila kamatne stope za 25 baznih bodova. Očekuje se da će stope biti smanjene za 25 baznih bodova ili 50 baznih bodova ovog mjeseca.

Mogući utjecaj: volatilni kanadski dolar i kanadske dionice

  • Sastanak Banke Japana (31. listopada u 04:00 GMT+1)

Banka Japana sastat će se kako bi odredila kamatne stope. U srpnju je banka povećala kamatne stope za 15 baznih bodova na 0,25%.

Mogući utjecaj: volatilni japanski jen

  • Sezona financijskog izvještavanja tvrtki u prvtrećem om tromjesečju (listopad)

Sezona izvještavanja u 3. tromjesečju započinje u listopadu, a velike banke će prve objaviti svoje rezultate. JP Morgan i Wells Fargo objavit će rezultate 11. listopada. Očekuje se da će 15. listopada Bank of America i Goldman Sachs i Citigroup objaviti svoje rezultate. Očekuje se da će Tesla objaviti svoje rezultate 16. listopada, a Netflix će ih objaviti 17. listopada. Microsoft bi svoje trebao objaviti 22. listopada. Facebook bi trebao objaviti 23. listopada, Apple 24. listopada, dok bi AMD trebao objaviti rezultate 29. listopada.

Mogući utjecaj: volatilne američke dionice

Podjeli s osobnom mrežom
ZLATO Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada