CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 24/06/2024 - 28/06/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 03/07/2024

03 srpanj, 2024
Tjedna analiza 03/07/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je ojačao prošlog tjedna dok je kontinent iščekivao prvi krug francuskih parlamentarnih izbora. Prema ispitivanjima javnog mnijenja vodi euroskeptična stranka Nacionalna fronta.

Britanska funta je porasla nakon što su podaci o britanskom BDP-u bili viši od očekivanja. U SAD-u je vjerojatnost smanjenja stope Fed-a u rujnu porasla nakon što su podaci pokazali pad inflacije u petak.

USD/JPY je ponovno ojačao i krajem tjedna dosegnuo najvišu razinu u više od trideset godina. Japanski ministar financija Suzuki ponovio je da je vlada spremna intervenirati kako bi obranila jen ako bude potrebno.

Cijene zlata porasle su na jednotjedni maksimum nakon što su napetosti na Bliskom istoku nastavile rasti. Zapadne zemlje upozoravaju svoje građane da napuste Libanon dok se sukob između Izraela i Hezbollaha na libanonskoj granici zaoštrava.

Burzovni indeksi su pali, prekinuvši tri uzastopna tjedna rasta. Tjedan je obilježila prva predsjednička debata između predsjednika Bidena i Donalda Trumpa, uoči američkih izbora u studenom.

Cijene nafte porasle su na gotovo dvomjesečni maksimum. Na Bliskom istoku, bogatom naftom, mogućnost širenja sukoba zabrinjava trgovce. Uragan kategorije 5, Berryl, mogao bi ovog tjedna krenuti prema Meksičkom zaljevu, kažu prognostičari.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada