CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 12/08/2024 - 16/08/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 21/08/2024

21 kolovoz, 2024
Tjedna analiza 21/08/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je porastao i dostigao najvišu razinu ove godine. Podaci o usporavanju inflacije u Sjedinjenim Državama prošlog tjedna možda su potakli pad dolara u odnosu na druge valute.

Britanska funta je porasla na mjesečni maksimum nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo objavilo da je BDP u skladu sa očekivanjima. Nasilni protesti protiv migranata koji su izbili u nekoliko gradova prošlog tjedna su se okončali.

Valutni par USD/JPY je porastao jer je Japan imao turbulentan tjedan. Nakon niza kontroverzi, japanski premijer Fumio Kišida je podnio ostavku koja će stupiti na snagu u rujnu.

Cijena zlata se dobrim dijelom tjedna kretala vodoravno, ali je u petak skočila na povijesni maksimum. Slabljenje dolara i očekivanja da će FED više puta oboriti kamatnu stopu pružali su podršku plemenitom metalu.

Burzovni indeksi su ostvarili rast. Tehnološki indeks Nasdaq i opći indeks S&P 500 bili su u usponu sedam dana za redom. Pozitivan sentiment uslijedio je nakon što su Sjedinjene Države objavile da je maloprodaja bila veća od očekivane.

Cijena sirove nafte je blago opala jer se ulagači i dalje brinu zbog mogućeg pada potražnje. Na Bliskom istoku su u tijeku pregovori između Izraela i Hamasa, što smanjuje potencijalni rizik prekida opskrbe u regiji.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada