CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 19/08/2024 - 23/08/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 28/08/2024

28 kolovoz, 2024
Tjedna analiza 28/08/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je premašio godišnji maksimum dok se američki dolar povukao u odnosu na većinu valuta.

Britanska funta je dostigla dvogodišnji maksimum nakon što je guverner Banke Engleske, Bailey, najavio da će banka biti oprezna prilikom obaranja kamate.

Valutni par dolarjen je opao tokom tjedna u kojem je japanski jen ponovno pretrpio visoku volatilnost. Guverner Banke Japana, Ueda, prošlog tjedna je nagovijestio da će kamata biti podignuta ukoliko gospodarski rast i inflacija ostanu u sadašnjem trendu.

Cijena zlata je tijekom tjedna blago porasla nakon što je u utorak dostigla povijesni maksimum od 2531 dolara za uncu, ali je izgubila dio ostvarene dobiti. Govor predsjednika FED-a, Jeromea Powella, održan u petak, potvrdio je očekivanja da će kamatna stopa biti oborena, što je pružilo podršku rastu plemenitog metala.

Burzovni indeksi su tijekom tjedna ostvarili rast iako su gospodarski podaci iz Sjedinjenih Država bili mješoviti, uslijed pozitivnih komentara Powella na ekonomskom simpoziju u Jackson Holeu.

Cijena nafte nastavila je opadati i spustila se na šestomjesečni minimum, ali je nakon toga nadoknadila dio pretrpljenih gubitaka. Na Bliskom istoku, Izrael i Hamas su počeli još jednu rundu pregovora, te postoji nada da bi ipak moglo doći do prekida vatre.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada