CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 09/09/2024 - 13/09/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 18/09/2024

18 rujan, 2024
Tjedna analiza 18/09/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je naglo opao i zabilježio najnižu vrijednost u posljednjih mjesec dana. Europska središnja banka je smanjila kamatne stope za 25 baznih poena u tjednu koji je obilovao objavama podataka u SAD-u.

Britanska funta je blago opala dok su se sve oči bile uprte u podatke o inflaciji u SAD-u prošli tjedan. Podaci o BDP-u u Velikoj Britaniji su bili ispod očekivanja, što znači da bi smanjenje kamatnih stopa moglo biti neophodno prije nego kasnije.

USD/JPY je nastavio svoj pad i pao je na najnižu razinu do sada ove godine nakon što je japanski BDP revidiran naniže. Međutim, očekuje se da Banka Japana ove godine barem još jednom poveća kamatne stope.

Cijene zlata su naglo porasle i u petak su skočile na najvišu razinu ikada. Do skoka cijena zlata došlo je nakon što je inflacija američkog indeksa potrošačkih cijena bila u skladu sa procjenama od 2,5%, jer su porasla očekivanja da bi se FED ovaj tjedan mogao odlučiti za oštrije smanjenje kamatnih stopa od 50 baznih bodova.

Cijene burzovnih indeksa su naglo porasle kako se sentiment poboljšao na širem tržištu. NVIDIA i druge dionice čipova skočile su u vrijednosti nakon saznanja da SAD navodno naginju ka odluci da dozvole tvrtki da izvozi svoje najnovije AI čipove u Saudijsku Arabiju.

U nestabilnom tjednu, cijena sirove nafte je pala na najnižu razinu u više od godinu dana, prije nego što se oporavila i završila na višoj razini. Uragan Francine u američkom zaljevu privremeno je stavio van stroja oko 800.000 barela dnevno proizvodnje.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada