CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 75% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 30/09/2024 - 04/10/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 09/10/2024

09 listopad, 2024
Tjedna analiza 09/10/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je naglo pao na skoro dvomjesečni minimum nakon što je šefica ECB Lagarde nagovjestila da bi banka mogla smanjiti kamatne stope na sastanku ovog mjeseca.

Britanska funta je opala nakon priopćenja predsjedavajućeg Banke Engleske Bailiya u kojem se sugerira da ako inflacija ostane pod kontrolom, moguće je agresivnije smanjenje kamatnih stopa.

Valutni par USD/JPY je porastao nakon što je novi japanski premijer Ishiba ovaj tjedan priopćio da gospodarstvo nije spremno za daljnje povećanje kamatnih stopa. To dovodi vladu u neravnotežu sa trenutnom politikom Banke Japana.

Cijene zlata su opale unatoč sve većoj mogućnosti šireg bliskoistočnog sukoba nakon što je Iran napao Izrael. Izrael je propćio da će odgovoriti u narednim danima. Predsjednik FED-a Powell je u ponedjeljak ublažio očekivanja o mogućem smanjenju kamatne stope od 50 baznih poena u studenom.

Cijene burzovnih indeksa su pale u turbulentnom tjednu u koje su trgovci bili zabrinuti zbog globalnog utjecaja šireg rata na Bliskom istoku.

Cijene sirove nafte su skočile na najviši nivo u posljednjih pet tjedana, što je njihov najveći nedeljni rast u posljednjih godinu dana. Ovo povećanje bilo je potaknuto strahovanjem da bi izraelski udari mogli ciljati iranske naftne luke i proizvodna mjesta. Iran je uputio prijetnje da će uzvratiti napadom na saudijska naftna postrojenja ako njihova budu napadnuta.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada