CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 75% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 07/10/2024 - 11/10/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 16/10/2024

16 listopad, 2024
Tjedna analiza 16/10/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je prošli tjedan nastavio padati nakon što su podaci o CPI inflaciji u SAD-u bili iznad očekivanja, smanjujući šanse za oštrije sniženje kamatne stope Fed-a u studenom.

Britanska funta je blago opala, ali se uglavnom kretala u rasponu nakon boljih podataka o proizvodnji od očekivanih prošli tjedan i u skladu sa očekivanim podacima o BDP-u.

USD/JPY je porastao na sedmotjedni maksimum dok trgovci analiziraju posljedice neslaganja između Banke Japana koja želi smanjiti kamatne stope i nove vlade koja preferira pauziranje smanjenja kamatnih stopa.

Cijene zlata su porasle, nakon što su početkom tjedna dostigle najnižu vrijednost u više od dva tjedna, jer su sudionici na tržištu razmatrali ideju verovatno manjeg sniženja kamatne stope od 25 baznih poena u studenom.

Cijene burzovnih indeksa završile su tjedan na rekordnoj razini. Ovo je usljedilo nakon što je u četvrtak predstavljen Teslin futuristički Robotaxi. Na događaju je predstavljen i Robovan sa 20 sedišta i robot Optimus koji hoda i govori. Započela je i sezona financijskog izvještavanja u trećem kvartalu.

Cijene sirove nafte zabilježile su drugi uzastopni tjedan rasta dok su sudionici na tržištu čekali potencijalni izraelski napad na iranska naftna postrojenja. U međuvremenu u SAD-u, uragan Milton je uzrokovao raspordaju zaliha goriva na četvrtini benzinskih postaja na Floridi, dok ljudi beže od katastrofe.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada