A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a gyors pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 73%-a veszít pénzt a CFD-kereskedés során ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnia, hogy érti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának a pénzvesztés magas kockázatát.
A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 75%-án veszteség keletkezik az ennél a szolgáltatónál történő CFD kereskedés során. Fontolja meg, valóban érti-e a CFD-k működését, és hogy vállalhatja-e a teljes befektetett tőkéje elvesztésének nagyfokú kockázatát.

2022 decemberi események - 30/11/2022

Mikroelemzés

30 november, 2022

Csak általános tájékoztatásul. Nem kereskedelmi vagy befektetési tanácsadásra szolgál. Az Ön tőkéje veszélyben van.

2022 decemberi események

  • Amerikai ISM feldolgozóipari PMI (november) (december 1. 15:00 GMT)

Az októberi ISM feldolgozóipari PMI 50,2 értéket mutatott. A novemberi konszenzusos előrejelzés 50,0.

Lehetséges befolyás: Volatilis USA-dollár, arany és amerikai részvények.

  • Amerikai munkanélküliségi ráta és nem mezőgazdasági foglalkoztatottak (NFP) (november) (december 2. 13:30 GMT)

Az októberi munkanélküliségi ráta 3,7% volt. Novemberben várhatóan változatlanul 3,7% marad. A nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma novemberben várhatóan 210 000-re csökken, ami alacsonyabb az októberi 261 000-es adatnál.

Lehetséges befolyás: Volatilis USA-dollár, arany és amerikai részvények

  • OPEC+ ülés (december 4.)

Az OPEC+ december 4-én virtuális ülést tart. A legutóbbi, októberi ülésén megállapodott abban, hogy 2023 végéig napi 2 millió hordóval csökkenti a kitermelést. Elképzelhető, hogy ezen az ülésen további csökkentéseket hajtanak végre.

Lehetséges befolyás: Olaj, benzin és földgáz volatilitás

  • Az EU olajembargó Oroszország ellen (december 5.)

Az orosz olajra vonatkozó árplafonról szóló, jelenleg elakadt tárgyalások előrehaladásának hiányában az Európai Unió a tervek szerint olajembargót vezet be az orosz olajjal szemben, amely 90%-kal csökkenti az Európai Unió által Oroszországtól vásárolt olaj mennyiségét az egy évvel ezelőtti, az ukrajnai háborút megelőző időszakhoz képest.

Lehetséges befolyás: Olaj, benzin és földgáz volatilitás

  • Az Ausztrál Királyi Bank kamatdöntése (december 6., 03:30 GMT)

Az RBA összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 2,85%. Az előrejelzések szerint a bank 3,25%-ra emeli a kamatlábat.

Lehetséges befolyás: Az Ausztrál dollár volatilitása

  • A Bank of Canada ülése (december 7., 15:00 GMT)

A Bank of Canada kamatdöntő ülést tart. Jelenleg 3,75%-os szinten vannak. Az előrejelzés szerint 25 bázisponttal 4,00%-ra emelik.

Lehetséges befolyás: Kanadai dollár és kanadai részvények volatilitása

  • Kínai-arab csúcstalálkozó (december 9.)

Szaúd-Arábia ad otthont december 9-én a kínai-arab csúcstalálkozónak, amelyen várhatóan Xi Jinping kínai elnök is részt vesz. A Közel-Kelet és Észak-Afrika vezetői meghívást kaptak.

Lehetséges befolyás: Energia, nyersanyagok árának volatilitása

  • Inflációs adatok az USA-ban (november) (december 13., 13:30 GMT)

A Core CPI (élelmiszerek és energia nélkül) októberben 6,3% volt éves szinten. A novemberi Core CPI várhatóan 6,2%-ra csökken éves szinten. Az októberi felső fogyasztói árindex 7,7% volt éves szinten, és az előrejelzések szerint novemberben 7,6%-ra csökken éves szinten.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények árának volatilitása

  • Az amerikai jegybank kamatdöntése és sajtótájékoztatója (december 14., 19:00 GMT)

Az amerikai Federal Reserve Nyíltpiaci Bizottsága befejezi kétnapos ülését, amelyen a kamatlábakról dönt. A jelenlegi kamatláb 4,00%, miután a bank októberben 75 bázisponttal emelte a kamatokat. A legtöbb elemző ebben a hónapban 50 bázispontos emelést vár 4,50%-ra.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany, amerikai részvények volatilitása

  • Bank of England ülése (december 15., 12:00 GMT)

A Bank of England monetáris politikai bizottsága összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 3,0%. Várhatóan 50 bázisponttal 3,5%-ra emeli a kamatlábat.

Lehetséges befolyás: Brit font és brit részvények volatilitása

  • Az Európai Központi Bank ülése (december 15. 13:15 GMT)

Az Európai Központi Bank kamatdöntő ülést tart. Jelenleg 2,0%-on állnak, és az előrejelzések szerint 2,5%-ra emelik őket.

Lehetséges befolyás: Euró és európai részvények volatilitása

  • Kiskereskedelmi forgalom az USA-ban (november) (december 15., 13:30 GMT)

A kiskereskedelmi forgalom októberben 1,3%-kal nőtt havi szinten. A novemberi kiskereskedelmi forgalom várhatóan 1,0%-kal emelkedik havi szinten.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények volatilitása

  • A Bank of Japan ülése (december 20., 03:00 GMT)

A Bank of Japan kamatdöntő ülést tart. A jelenlegi kamatláb -0,10%, és várhatóan változatlanul -0,10% marad.

Lehetséges befolyás: Japán jen volatilitása

  • Vállalati eredményszezon (december)

Decemberben egy maroknyi vállalat számol be negyedéves pénzügyi jelentéseiről. Ezek közé tartozik a Costco, az Adobe, a Federal Express, a Nike és a Micron Technologies.

  • Egyesült Államok GDP, 3. és utolsó olvasat (3. negyedév) (december 22. 13:30 GMT)

Az amerikai GDP első, 3. negyedévi kiadása 2,6% volt 2022. október 28-án. A végleges olvasat várhatóan 2,6% lesz, negyedévről negyedévre.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények volatilitása

  • Folyamatos feszültség az Egyesült Államok, Oroszország, Európa és Ukrajna között (december)

Az ukrajnai háború immár a tizedik hónapja tart. Ukrajna sikeres ellentámadásokat hajtott végre délen és északon. Visszafoglalta Herszon városát, az egyetlen regionális fővárost, amelyet Oroszország a háború kezdete óta elfoglalt. Ukrajna mostanra visszaszerezte az invázió első heteiben elvesztett területének mintegy 47%-át. Oroszország válaszul Ukrajna polgári infrastruktúráját (elektromos erőművek és vízellátás) bombázta Kijev és más nagyvárosok környékén. Semmi jel nem utal arra, hogy a háború egyhamar véget érne. A nyugati szankciók és az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás változatlanul folytatódik, és Oroszország nem mutatja a meghátrálás jelét.

Lehetséges befolyás: Az USA részvényei, ingadozó amerikai dollár, földgáz, búza, ingadozó orosz rubel, arany, olaj, palládium és amerikai részvények

Megosztás
Grafikon
Frissítés ideje: -
Legmagasabb
Legalacsonyabb
Az árak betöltése..
Készen áll a kereskedésre?Kezdje el most