A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a gyors pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 73%-a veszít pénzt a CFD-kereskedés során ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnia, hogy érti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának a pénzvesztés magas kockázatát.
A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 75%-án veszteség keletkezik az ennél a szolgáltatónál történő CFD kereskedés során. Fontolja meg, valóban érti-e a CFD-k működését, és hogy vállalhatja-e a teljes befektetett tőkéje elvesztésének nagyfokú kockázatát.

2022 novemberi események - 31/10/2022

Mikroelemzés

31 oktуber, 2022

Csak általános tájékoztatásul. Nem kereskedelmi vagy befektetési tanácsadásra szolgál. Az Ön tőkéje veszélyben van.

2022 novemberi események

  • Az Ausztrál Királyi Bank kamatdöntése (november 1., 03:30 GMT)

Az RBA összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 2,85%, a múlt havi ülésen a bank 25 bázisponttal emelte a kamatokat.

Lehetséges befolyás: Az ausztrál dollár volatilitása

  • Amerikai ISM feldolgozóipari PMI (november 1., 14:00 GMT)

A szeptemberi ISM feldolgozóipari PMI 50,9-es értéket mutatott. Az októberi konszenzusos előrejelzés 50,1.

Lehetséges befolyás: Volatilis USA-dollár, arany és amerikai részvények

  • Az amerikai jegybank kamatdöntése és sajtótájékoztató (november 2. 18:00 GMT)

Az amerikai Fed összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 3,00%, miután a bank szeptember 21-én 75 bázispontos emelést hajtott végre. A legtöbb elemző ebben a hónapban is 75 bázispontos emelést vár.

Lehetséges befolyás: Volatilis USA-dollár, arany, amerikai részvények

  • Bank of England ülése (november 3., 12:00 GMT)

A Bank of England monetáris politikai bizottsága összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 2,25%. A legutóbbi, szeptember 22-i ülésen 50 bázisponttal emelték.

Lehetséges befolyás: Volatilis font és brit részvények

  • Amerikai munkanélküliségi ráta és nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma (NFP) (október) (november 4. 12:30 GMT)

A szeptemberi munkanélküliségi ráta 3,5% volt. Októberre várhatóan változatlanul 3,5% marad. A nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma októberben várhatóan 240 000-re csökken, ami alacsonyabb a szeptemberi 263 000-es adatnál.

Lehetséges befolyás: Volatilis USA-dollár, arany, amerikai részvények

  • Amerikai időközi választások (november 8.)

Az Egyesült Államokban november 8-án, kedden tartják az időközi választásokat. A képviselőház 435 képviselői helyét, valamint az Egyesült Államok szenátusának 100 képviselői helyéből 35-öt választanak meg. Jelenleg a demokraták mindkét kamarában többségben vannak. E sorok írásakor a republikánusok az előrejelzések szerint átveszik az irányítást a képviselőházban, a szenátus feletti ellenőrzésről pedig továbbra is holtverseny van. Ha a republikánusok átveszik az irányítást a kongresszus bármelyik háza felett, a demokrata Biden elnöknek nehéz harcot kell majd vívnia, hogy bármilyen programját előbbre vigye.

Lehetséges befolyás: Változó devizák, nyersanyagok és részvények

  • Inflációs adatok az USA-ban (október) (november 10., 13:30 GMT)

A CPI index (élelmiszerek és energia nélkül számított) szeptemberben 6,6% volt éves szinten. Az októberi Core CPI várhatóan 6,7%-ra emelkedik éves szinten. A szeptemberi felső fogyasztói árindex 8,2% volt éves szinten, és az előrejelzések szerint októberben ugyanez marad, 8,1% lesz éves szinten.

Lehetséges befolyás: Volatilis USA-dollár, arany és amerikai részvények

  • G20-csúcstalálkozó, Bali (november 15-november 16.)

A vezető iparosodott országok, köztük az Egyesült Államok, Oroszország, Németország és az Egyesült Királyság vezetői találkoznak, hogy megvitassák a globális egészségügyet, az energiát és a kereskedelmet, többek között az ukrajnai háborút és más geopolitikai kérdéseket.

Lehetséges befolyás: Földgáz, búza, nyersolaj

  • Amerikai kiskereskedelmi forgalom (október) (november 16., 13:30 GMT)

A kiskereskedelmi eladások szeptemberben 0,0%-os havi szinten maradtak. Az októberi kiskereskedelmi forgalom várhatóan 0,3%-kal csökken havi szinten. (Nyilvánosságra hozatal -0,3%, havi szinten)

Lehetséges befolyás: Volatilis dollár, arany és amerikai részvények

  • Az ENSZ fekete-tengeri gabonakezdeményezése lejár (november 19.)

Körülbelül hat hónappal ezelőtt megállapodás született Oroszország, Ukrajna és az Egyesült Nemzetek között, hogy a körülötte zajló háború ellenére lehetővé tegyék a mezőgazdasági termékek biztonságos áthaladását az odesszai kikötőből. A megállapodás, ha nem hosszabbítják meg, a tervek szerint november 19-én lejár. E sorok írásakor azonban Oroszország bejelentette, hogy kilép a paktumból, mivel a Fekete-tengeren a haditengerészeti erői ellen támadások érik.

Lehetséges befolyás: Volatilis búza, kukorica.

  • Vállalati eredményszezon (3. negyedév) (november)

Novemberben folytatódik a 3. negyedéves eredményszezon. A Fortrade platformján több mint 80 vállalat fog novemberben eredményt jelenteni. Ezek közé tartozik a Pfizer, az Advanced Micro Devices (AMD), a Sunrun, a Fisker, a Qualcomm, a Moderna, a PayPal, a Virgin Galactic, a Walt Disney Co., a Plug Power, a Nio, a Home Depot, a Walmart, a Lowe's, az NVIDIA, az Applied Materials, az Alibaba és a Zoom.

  • Egyesült Államok GDP, 2. olvasat (3. negyedév) (november 30., 13:30 GMT)

Az amerikai GDP első lenyomata a 3. negyedévre vonatkozóan 2,6% volt 2022. október 28-án. A 2. olvasat várhatóan 2,6%-os lesz, negyedévről negyedévre.

Lehetséges befolyás: Volatilis USA-dollár, arany és amerikai részvények

  • Folyamatos feszültség az Egyesült Államok, Oroszország, Európa és Ukrajna között (november)

Az ukrajnai háború immár a 8. hónapban jár. Ukrajna tisztességes lépéseket tett ellentámadásai során, visszafoglalta északkeleti és délkeleti tartományai egy részét. Ugyanakkor Oroszország 300 000 állampolgárt mozgósított, hogy kiegészítse az ukrajnai erőit. A Nyugat továbbra is támogatja Ukrajnát katonai, pénzügyi és humanitárius segélyekkel és szankciókat vezet be Oroszországgal szemben, valamint jelenleg az orosz olajra vonatkozó "árkorlátozással" próbál előrelépni.

Lehetséges befolyásolás: ingadozó amerikai dollár, földgáz, búza, orosz rubel, arany, olaj, palládium és amerikai részvények

Megosztás
Grafikon
Frissítés ideje: -
Legmagasabb
Legalacsonyabb
Az árak betöltése..
Készen áll a kereskedésre?Kezdje el most