A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a gyors pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 73%-a veszít pénzt a CFD-kereskedés során ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnia, hogy érti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának a pénzvesztés magas kockázatát.
A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 75%-án veszteség keletkezik az ennél a szolgáltatónál történő CFD kereskedés során. Fontolja meg, valóban érti-e a CFD-k működését, és hogy vállalhatja-e a teljes befektetett tőkéje elvesztésének nagyfokú kockázatát.

2023 augusztusi események - 03/08/2023

Mikroelemzés

03 augusztus, 2023

Csak általános tájékoztatásul. Nem kereskedelmi vagy befektetési tanácsadásra szolgál. Az Ön tőkéje veszélyben van.

2023 augusztusi események

  • Amerikai ISM feldolgozóipari PMI (július) (augusztus 1. 15:00 GMT+1)

A júniusi ISM feldolgozóipari PMI 46,0 értéket mutatott. A júliusi konszenzusos előrejelzés 46,5.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények.

  • Az ausztrál jegybank kamatdöntése (augusztus 1., 03:30 GMT+1)

Az RBA összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 4,10%.

Lehetséges befolyás: Ausztrál dollár volatilitása

  • Bank of England ülése (augusztus 3. 12:00 GMT+1)

A Bank of England Monetáris Politikai Bizottsága összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 5%. Várhatóan 25 bázisponttal 5,25%-ra emeli a kamatlábat.

Lehetséges befolyás: Brit font és brit részvények

  • Amerikai munkanélküliségi ráta és a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma (NFP) (július) (augusztus 4. 13:30 GMT+1-kor)

A júniusi munkanélküliségi ráta 3,6% volt. Júliusban várhatóan változatlanul 3,6% marad. A nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma júliusban várhatóan 184 000-re csökken, ami alacsonyabb a júniusi 209 000-es adatnál.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények

  • Inflációs adatok az USA-ban (július) (augusztus 10., 13:30 GMT+1)

Az (élelmiszer és energia nélkül számított) fogyasztói árindex júniusban 4,8% volt éves összehasonlításban. A júliusi Core CPI várhatóan 4,6%-ra csökken éves szinten. A júniusi felső fogyasztói árindex 3,0% volt éves szinten, és az előrejelzés szerint júliusban 2,8%-ra esik vissza éves szinten.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények.

  • Kiskereskedelmi forgalom az USA-ban (július) (augusztus 15. 13:30 GMT+1)

A kiskereskedelmi forgalom júniusban 0,3%-kal nőtt havi szinten, ami alacsonyabb volt a piac által vártnál.

Lehetséges befolyás: USA dollár, arany és amerikai részvények

  • BRICS-csúcstalálkozó (augusztus 22. és 24. között)

Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika (BRICS) Dél-Afrikában találkozik. Az Aljezeera szerint Putyin elnököt hivatalosan meghívták az augusztus 22. és 24. között Johannesburgban tartandó BRICS-csúcstalálkozóra, de Pretoriára erős hazai és nemzetközi nyomás nehezedett, hogy ne fogadja őt. A 2023-as BRICS-csúcstalálkozó a tizenötödik közelgő éves BRICS-csúcstalálkozó, egy nemzetközi kapcsolatokról szóló konferencia, amelyen az öt tagállam állam- vagy kormányfői vesznek részt: Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika. Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök 70 ország vezetőjét is meghívta a csúcstalálkozóra, köztük 53 másik afrikai ország és Banglades vezetőit.

  • Vállalati eredményszezon (augusztus)

A 2. negyedév utolsó eredményeit augusztus folyamán jelentik be. Várhatóan többek között a Moderna, az Airbnb, a Virgin Galactic, a Palantir és az Nvidia is jelentést tesz.

Lehetséges befolyás: Volatilis amerikai részvények

Megosztás
Grafikon
Frissítés ideje: -
Legmagasabb
Legalacsonyabb
Az árak betöltése..
Készen áll a kereskedésre?Kezdje el most