A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a gyors pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 73%-a veszít pénzt a CFD-kereskedés során ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnia, hogy érti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának a pénzvesztés magas kockázatát.
A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 75%-án veszteség keletkezik az ennél a szolgáltatónál történő CFD kereskedés során. Fontolja meg, valóban érti-e a CFD-k működését, és hogy vállalhatja-e a teljes befektetett tőkéje elvesztésének nagyfokú kockázatát.

2023 januári események - 29/12/2022

Mikroelemzés

29 december, 2022

Csak általános tájékoztatásul. Nem kereskedelmi vagy befektetési tanácsadásra szolgál. Az Ön tőkéje veszélyben van.

2023 januári események

  • Amerikai ISM feldolgozóipari PMI (december) (január 4. 15:00 GMT)

A novemberi ISM feldolgozóipari PMI 49-es értéket mutatott. A decemberre vonatkozó konszenzusos előrejelzés 48,5.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények volatilitása

  • Amerikai munkanélküliségi ráta és a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma (NFP) (december) (január 6. 13:30 GMT)

A novemberi munkanélküliségi ráta 3,7% volt. Decemberre várhatóan 3,8%-ra emelkedik. A nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma decemberre várhatóan 250 000-re csökken, ami alacsonyabb a novemberi 263 000-es adatnál.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények volatilitása

  • Kína COVID-Zero politikája véget ér (január 8.)

Kína január 8-án véget vet a beutazókra vonatkozó karanténpolitikájának. A hatóságok többé nem lesznek kénytelenek karanténba zárni a betegeket és közeli hozzátartozóikat, valamint lezárni a régiókat.

Lehetséges befolyás: Ingadozó árú árucikkek, készletek

  • Inflációs adatok az USA-ban (december) (január 12. 13:30 GMT)

A core CPI árindex (élelmiszerek és energia nélkül) 6,0% volt novemberben, éves szinten. A decemberi Core CPI várhatóan 5,9%-ra csökken éves szinten. A novemberi felső fogyasztói árindex 7,1% volt éves szinten, és az előrejelzések szerint decemberben 7,0%-ra csökken éves szinten.

Lehetséges befolyás: USA dollár, arany és amerikai részvények volatilitása

  • Világgazdasági Fórum: Davos (január 16. - január 23.)

A világ vezetői összegyűlnek, hogy a WEF éves találkozóján gazdasági, politikai, pénzügyi és társadalmi kérdéseket vitassanak meg. A fő találkozó mellett kétoldalú találkozókat is tartanak.

Lehetséges befolyás: Árucikkek, devizapárok, részvények és nemesfémek

  • Amerikai kiskereskedelmi forgalom (december) (január 18. 13:30 GMT)

A kiskereskedelmi forgalom novemberben 0,6%-kal csökkent havi szinten. A decemberi kiskereskedelmi forgalom várhatóan 0,3%-kal emelkedik havi szinten.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények volatilitása

  • Japán Bank ülése (január 18., 03:00 GMT)

A Bank of Japan összeül, hogy meghatározza a kamatlábakat. A jelenlegi kamatláb -0,10%, és várhatóan ezen a szinten marad.

Lehetséges befolyás: Japán jen volatilitása

  • Bank of Canada ülése (január 25. 15:00 GMT)

A Bank of Canada kamatdöntő ülést tart. Ezek jelenleg 4,25%-on állnak. Az előrejelzések szerint a kamatláb változatlanul 4,25%-on marad, de egyes elemzők szerint a kamatlábak 25 bázisponttal emelkedhetnek.

Lehetséges befolyás: Kanadai dollár és kanadai részvények volatilitása

  • Egyesült Államok GDP, első olvasat (4. negyedév) (január 26., 13:30 GMT)

A 3. negyedévre vonatkozó amerikai GDP végleges adata 3,2% volt. A 4. negyedéves amerikai GDP első olvasata január 26-án várható, és az előrejelzések szerint 1,2% lesz negyedéves szinten.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények volatilitása

  • Vállalati eredményszezon (január)

A 4. negyedéves eredményszezon január közepén kezdődik a bankokkal. A januárban pénzügyi eredményt közlő vállalatok közé tartozik a Taiwan Semiconductor, Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan Chase, Citigroup, Morgan Stanley, Goldman Sachs, United Airlines, Netflix, American Airlines, General Electric, Johnson & Johnson, Microsoft, IBM, Intel, Las Vegas Sands, Tesla, Apple, Caterpillar, McDonalds, Chevron, Exxon Mobil, Pfizer, Spotify és General Motors.

  • Folyamatos feszültség az Egyesült Államok, Oroszország, Európa és Ukrajna között (január)

Az ukrajnai háború immár a tizedik hónapja tart. Semmi jel nem utal arra, hogy a háború egyhamar véget érne. A nyugati szankciók és az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás változatlanul folytatódik. A Nyugat továbbra is erősebb és erősebb fegyvereket küld Ukrajnának. Oroszország nem mutatja a meghátrálás jelét. Ukrajna nemrég azt mondta, hogy nincs miről tárgyalni, amíg Oroszország nem vonul vissza az összes megszállt területről, beleértve a Krímet is. Oroszország azt válaszolta, hogy erre nincs esély, és hogy ezek a területek már Oroszország részei.

Lehetséges befolyás: ingadozó amerikai dollár, földgáz, búza, volatilis orosz rubel, arany, olaj, palládium és amerikai részvények.

Megosztás
Grafikon
Frissítés ideje: -
Legmagasabb
Legalacsonyabb
Az árak betöltése..
Készen áll a kereskedésre?Kezdje el most