A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a gyors pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 73%-a veszít pénzt a CFD-kereskedés során ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnia, hogy érti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának a pénzvesztés magas kockázatát.
A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 75%-án veszteség keletkezik az ennél a szolgáltatónál történő CFD kereskedés során. Fontolja meg, valóban érti-e a CFD-k működését, és hogy vállalhatja-e a teljes befektetett tőkéje elvesztésének nagyfokú kockázatát.

2023 májusi események - 28/04/2023

Mikroelemzés

28 бprilis, 2023

Csak általános tájékoztatásul. Nem kereskedelmi vagy befektetési tanácsadásra szolgál. Az Ön tőkéje veszélyben van.

2023 májusi események

  • Amerikai ISM feldolgozóipari PMI (április) (május 1. 15:00 GMT+1)

A márciusi ISM feldolgozóipari PMI 46,3 értéket nyomtatott. Az áprilisi konszenzusos előrejelzés 45.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények.

  • Az ausztrál jegybank kamatdöntése (május 2., 03:30 GMT+1)

Az RBA összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 3,60%.

Lehetséges befolyás: Ausztrál dollár volatilitása

  • FED ülés és sajtótájékoztató (május 3. 19:00 GMT és 19:30 GMT)

Az amerikai Federal Reserve Nyíltpiaci Bizottsága befejezi kétnapos ülését, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 5,0%, miután a bank márciusban 25 bázisponttal emelte a kamatlábakat. A legtöbb elemző ebben a hónapban is 25 bázispontos emelést vár 5,25%-ra.

Lehetséges befolyás: Dollár, részvények és nyersanyagok.

  • Európai Központi Bank ülése (május 4., 13:15 GMT+1)

Az Európai Központi Bank kamatdöntő ülést tart. Jelenleg 3,5%-on állnak, és az előrejelzések szerint 3,75%-ra emelik őket.

Lehetséges befolyás: Euró és európai részvények

  • Amerikai munkanélküliségi ráta és nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma (NFP) (április) (május 5. 13:30 GMT+1)

A márciusi munkanélküliségi ráta 3,5% volt. Áprilisban várhatóan 3,5% marad. A nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma áprilisban várhatóan 190 000-re csökken, ami alacsonyabb a márciusi 236 000-es adatnál.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények.

  • Inflációs adatok az USA-ban (április) (május 10. 13:30 GMT+1)

A Core CPI (élelmiszer és energia nélkül) 5,6% volt márciusban éves szinten. Az áprilisi Core CPI várhatóan 5,6% marad éves szinten. A márciusi fogyasztói árindex éves szinten 5,0% volt, és az előrejelzés szerint áprilisban 4,9%-ra esik vissza éves szinten.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények.

  • Bank of England ülése (május 11., 12:00 GMT+1)

A Bank of England monetáris politikai bizottsága összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 4,25%. Várhatóan 25 bázisponttal 4,5%-ra emeli a kamatlábat.

Lehetséges befolyás: Brit font és brit részvények

  • Választások Törökországban (május 14.)

Törökországban szavaznak az elnökről és a parlamenti képviselőkről.

Lehetséges befolyás: Török líra

  • Kiskereskedelmi forgalom az USA-ban (április) (május 16., 13:30 GMT+1)

A kiskereskedelmi forgalom 0,6%-kal csökkent márciusban, havi szinten. Az áprilisi kiskereskedelmi forgalom várhatóan 0,7%-kal csökken havi szinten.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények.

  • G7-csúcstalálkozó, Japán (május 19. - május 21.)

A világ vezetői Japánban gyűlnek össze, hogy megvitassák a G7-országok előtt álló geopolitikai és gazdasági kihívásokat. Ukrajna / Oroszország és Kína kiemelt helyen szerepel majd a napirenden, valamint a globális pénzügyi rendszer is.

Lehetséges befolyás: USA-dollár és arany, részvények

  • Egyesült Államok GDP, második olvasat (1. negyedév) (május 25. 13:30 GMT+1)

Az Egyesült Államokban az 1. negyedéves GDP második olvasata várhatóan 1,1% lesz. A 4. negyedév végleges GDP-mutatója 2,6% volt.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények.

  • Vállalati eredmények szezonja (május)

Az 1. negyedéves eredményszezon májusban folytatódik. A várhatóan pénzügyi beszámolót készítő cégek közé tartozik az Uber, Pfizer, Ford, Advanced Micro Devices, Kraft Heinz, Qualcomm, Ferrari, Intercontinental Exchange, Moderna, Booking Holdings, Apple, AIG, Expedia, Royal Caribbean, Airbnb, Walt Disney, Home Depot, Applied Materials, Deere, Xpeng, Lowe's, NVIDIA, Alibaba, Baidu és Chargepoint.

Lehetséges befolyás: Volatilis amerikai részvények

  • Folyamatos feszültség az Egyesült Államok, Oroszország, Európa és Ukrajna között (május)

Az ukrajnai háború második éve tart. Az ukrajnai Bakhmut városában továbbra is hevesek a harcok. Ukrajna több katonai felszerelést kapott a Nyugattól, köztük fejlett harckocsikat, és várhatóan ellentámadást indít a következő hónapokban. A valódi béketárgyalások Kína közvetítési kísérletei ellenére továbbra is elérhetetlennek tűnnek.

Lehetséges befolyás: Az USA részvényei, ingadozó amerikai dollár, földgáz, búza, ingadozó orosz rubel, arany, olaj, palládium és amerikai részvények.

  • Az Egyesült Államok adósságplafon-tárgyalások (május)

Az Egyesült Államok már túllépte a törvényes adósságplafonját, és az amerikai államkincstár rendkívüli intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a kormányzat finanszírozott maradjon, és a 31,4 billió dolláros adósság kamatfizetéseket teljesítse. A republikánus irányítás alatt álló képviselőház most elfogadott egy törvényjavaslatot az adósságplafon emeléséről, de az korlátozza a jövőbeli kiadásokat. Ha a közeljövőben nem emelik meg az adósságplafont, az gazdasági válsághoz és esetleg az Egyesült Államok államadósságának nemteljesítéséhez vezethet. Elemzők szerint az amerikai kormánynak csak arra elegendő pénzügyi eszköze van, hogy a folyamatban lévő adósságot 2023 kora nyaráig fizesse.

Lehetséges befolyás: USA részvények, devizák, arany

Megosztás
Grafikon
Frissítés ideje: -
Legmagasabb
Legalacsonyabb
Az árak betöltése..
Készen áll a kereskedésre?Kezdje el most