A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a gyors pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 73%-a veszít pénzt a CFD-kereskedés során ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnia, hogy érti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának a pénzvesztés magas kockázatát.
A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 75%-án veszteség keletkezik az ennél a szolgáltatónál történő CFD kereskedés során. Fontolja meg, valóban érti-e a CFD-k működését, és hogy vállalhatja-e a teljes befektetett tőkéje elvesztésének nagyfokú kockázatát.

2023 március események - 28/02/2023

Mikroelemzés

28 februбr, 2023

Csak általános tájékoztatásul. Nem kereskedelmi vagy befektetési tanácsadásra szolgál. Az Ön tőkéje veszélyben van.

2023 március események

  • Amerikai ISM feldolgozóipari PMI (február) (március 1. 15:00 GMT)

A januári ISM feldolgozóipari PMI 47,4-es értéket mutatott. A februári konszenzusos előrejelzés 48.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények.

  • Oroszország napi 500 000 hordóval csökkenti az olajkitermelést (március 1.)

Oroszország hivatalosan bejelentette, hogy március 1-jével kezdődően napi 500.000 hordóval csökkenti olajkitermelését. Ez válasz az árkorlátozásokra és embargókra, amelyek miatt az orosz olaj kevésbé kívánatos a világpiacon.

Lehetséges befolyás: Olaj árának volatilitása

  • G20 külügyminiszteri találkozó (március 1. és 2.)

A világ legfejlettebb gazdaságainak (köztük Oroszországnak) külügyminiszterei találkoznak, hogy megvitassák a külpolitikát, a biztonságot és a kereskedelmet. Az ukrajnai háború valószínűleg uralni fogja a megbeszéléseket, de a találkozó rávilágíthat a csoporton belüli megosztottságra a kérdésben.

Lehetséges befolyás: Ingadozó valuták, arany és részvények

  • Kína 14. Országos Népi Kongresszusa (március 5.)

Az NPC az államhatalom legfőbb szerve Kínában. Az NVK képviselőiből áll, akiket a törvény szerint 35 választási egységből választanak. Li Keqiang miniszterelnök várhatóan beszámol a kormány munkájáról. Ez tartalmazza majd a 2023-as gazdasági növekedési célokat, valamint a költségvetést és a COVID-19 világjárványból való kilábalás politikai támogatását.

Lehetséges befolyás: Ingadozó nyersanyagok és kínai részvények

  • Az ausztrál jegybank kamatdöntése (március 7., 03:30 GMT)

Az RBA összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 3,35%.

Lehetséges befolyás: Ausztrál dollár volatilitása

  • Powell tanúskodik az amerikai szenátus és a képviselőház bankbizottságai előtt (március 7. és 8.)

Powell, az amerikai jegybank elnöke március 7-én a szenátus bankbizottsága, március 8-án pedig az amerikai képviselőház bankbizottsága előtt tesz tanúvallomást. Ezeken a rendszeresen esedékes megjelenéseken a monetáris politikáról és a gazdaság helyzetéről fog beszélni.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, részvények és nyersanyagok

  • A Bank of Canada ülése (március 8. 15:00 GMT)

A Bank of Canada kamatdöntő ülést tart. Ezek jelenleg 4,5%-on állnak. Az előrejelzések szerint a kamatláb változatlanul 4,5%-on marad, de egyes elemzők szerint a kamatlábak 25 bázisponttal emelkedhetnek.

Lehetséges befolyás: Kanadai dollár és kanadai részvények

  • A Bank of Japan ülése (március 10., 03:00 GMT)

A Bank of Japan összeül, hogy meghatározza a kamatlábakat. A jelenlegi kamatláb -0,10%, és várhatóan ezen a szinten marad.

Lehetséges befolyás: Japán jen

  • Amerikai munkanélküliségi ráta és nem mezőgazdasági foglalkoztatottak (NFP) (február) (március 10. 13:30 GMT)

A januári munkanélküliségi ráta 3,4% volt. Várhatóan februárban is 3,4% marad. A nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma februárban várhatóan 200 000-re csökken, ami alacsonyabb a januári 517 000-es adatnál.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, arany és amerikai részvények

  • Inflációs adatok az USA-ban (február) (március 14., 13:30 GMT)

A fogyasztói árindex (élelmiszerek és energia nélkül) 5,6% volt januárban éves szinten. A februári Core CPI várhatóan 5,4%-ra csökken éves szinten. A januári felső fogyasztói árindex 6,4% volt éves szinten, és az előrejelzések szerint februárban 5,9%-ra csökken éves szinten.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények.

  • Kiskereskedelmi forgalom az USA-ban (február) (március 15., 13:30 GMT)

Januárban a kiskereskedelmi forgalom 3,0%-kal nőtt havi szinten. A februári kiskereskedelmi forgalom várhatóan 0,7%-kal csökken havi szinten.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények.

  • Az Európai Központi Bank ülése (március 16., 13:15 GMT)

Az Európai Központi Bank kamatdöntő ülést tart. Jelenleg 3%-on állnak, és az előrejelzések szerint 3,5%-ra emelik őket.

Lehetséges befolyás: Euró és európai részvények

  • Federal Reserve ülés és sajtótájékoztató (március 22., 19:00 GMT és 19:30 GMT)

Az amerikai Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága befejezi kétnapos ülését, amelyen a kamatlábakról döntenek. A jelenlegi kamatláb 4,75%, miután a bank januárban 25 bázisponttal emelte a kamatokat. A legtöbb elemző ebben a hónapban 25 bázispontos emelést vár 5,00%-ra.

Lehetséges befolyás: USA-dollár, részvények és nyersanyagok

  • Török gázcsúcs (március 22.)

Törökország ad otthont a közel-keleti, földközi-tengeri, kaszpi-tengeri és közép-ázsiai földgázszállítóknak, valamint az európai fogyasztó országoknak.

Lehetséges befolyás: Olaj, benzin és földgáz

  • Bank of England ülése (március 23., 12:00 GMT)

A Bank of England monetáris politikai bizottsága összeül, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 4%. Várhatóan 50 bázisponttal 4,5%-ra emeli a kamatlábakat.

Lehetséges befolyás: Brit font és brit részvények

  • Egyesült Államok GDP, végleges olvasat (4. negyedév) (március 30., 13:30 GMT)

Az Egyesült Államokban a negyedik negyedévi GDP végleges értéke várhatóan megegyezik a második negyedévi 3,9%-os értékkel.

Lehetséges befolyás: Dollár, arany és amerikai részvények.

  • Vállalati eredményszezon (március)

A 4. negyedéves eredményszezon márciusban kimerül. A következő vállalatok fognak beszámolni: Lowe's, Nio, Plug Power, Salesforce, ChargePoint, Costco, The Gap, Adobe, FedEx, XPeng, Nike és Micron Technology.

Lehetséges befolyás: Volatilis amerikai részvények

  • Folyamatos feszültség az Egyesült Államok, Oroszország, Európa és Ukrajna között (március)

Az ukrajnai háború február 24-én lépett a második évébe. Az elmúlt hónapokban alig volt mozgás a frontvonalakon. Újabb orosz offenzívákról és közelgő ukrán ellentámadásokról szólnak a pletykák. A béketárgyalások elérhetetlennek tűnnek, mivel mindkét fél határozottan kitart követelései mellett. A Nyugat továbbra is támogatja Ukrajnát, mind katonailag, mind pénzügyileg. A Nyugat legutóbbi kötelezettségvállalása közel 100 modern harckocsi küldése volt a NATO-országokból, köztük az amerikai M1 Abrams, a német Leopard és a brit Challenger.

Lehetséges befolyás: Az amerikai dollár, a földgáz, a búza, az orosz rubel, az arany, az olaj, a palládium és az amerikai részvények volatilitása.

Megosztás
Grafikon
Frissítés ideje: -
Legmagasabb
Legalacsonyabb
Az árak betöltése..
Készen áll a kereskedésre?Kezdje el most