A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a gyors pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 73%-a veszít pénzt a CFD-kereskedés során ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnia, hogy érti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának a pénzvesztés magas kockázatát.
A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 75%-án veszteség keletkezik az ennél a szolgáltatónál történő CFD kereskedés során. Fontolja meg, valóban érti-e a CFD-k működését, és hogy vállalhatja-e a teljes befektetett tőkéje elvesztésének nagyfokú kockázatát.

2024 márciusi ESEMÉNYEK - 29/02/2024

Mikroelemzés

29 februбr, 2024

Csak általános tájékoztatásul. Nem kereskedelmi vagy befektetési tanácsadásra szolgál. Az Ön tőkéje veszélyben van.

2024 márciusi ESEMÉNYEK

  • Az Egyesült Államok ISM (Institute for Supply Management - Beszerzési és Ellátási Menedzsment Intézet) Gyártási PMI (Purchasing Managers' Index - Beszerzési Menedzserek Indexe) a februári hónapra (március 1., 15:00 GMT)

A januári ISM Gyártási PMI várhatóan 49.5-ös értéket fog mutatni. Az előző adat 49.1 volt.

Lehetséges hatás: Változékony amerikai dollár, arany és amerikai részvények.

  • A Federal Reserve (Amerikai Szövetségi Tartalék) elnöke, Jerome Powell, megjelenik az Amerikai Szenátus és a Képviselőház Bankügyi Bizottsága előtt (március 6-án és 7-én).

Powell, a Federal Reserve elnöke, március 6-án a Képviselőház Bankügyi Bizottsága előtt, majd március 7-én a Szenátus Bankügyi Bizottsága előtt jelenik meg meghallgatásra. Ezen rendszeres időközönkénti megjelenéseken frissítést nyújt a monetáris politikáról, és beszél a gazdaság állapotáról.

Lehetséges hatás: Változékony amerikai dollár, részvények és árucikkek.

  • Bank Of Canada (Kanadai Központi Bank) Ülése (március 6, 14:45 GMT)

A Bank of Canada találkozót tart az alapkamatok meghatározására. Az alapkamat jelenleg 5%. A várakozások szerint az árfolyam változatlan marad.

Lehetséges hatás: Változékony kanadai dollár és kanadai részvények.

  • Európai Központi Bank Ülése (március 7, 13:15 GMT)

Az Európai Központi Bank találkozót tart az alapkamatok megvitatására. Az irányadó kamatlábak jelenleg 4.5%-on állnak. A szakértők szerint az áprilisi vagy júniusi hónapokban várható egy kamatcsökkentés.

Lehetséges hatás: Változékony euró és európai részvények.

  • Az Egyesült Államok Munkanélküliségi Rátája és NFP (Non-Farm Payroll - Nem Mezőgazdasági Foglalkoztatottsági) Adatok (február) (március 8-án, 13:30 GMT)

Az előző hónapban a munkanélküliségi ráta 3.7% volt. A Nem Mezőgazdasági Foglalkoztatás az előző hónapban 353,000-et mutatott.

Lehetséges hatás: Változékony amerikai dollár, arany és amerikai részvények.

  • Az Egyesült Államok Inflációs Adatai (február) (március 12, 13:30 GMT)

Az Alap CPI (Consumer Price Index - Fogyasztói Árindex) (kivéve az élelmiszereket és az energiát) januárban éves összevetésben 3.9% volt. A januári Felső CPI 3.1%-on érkezett be, a várt 2.9% felett.

Lehetséges hatás: Változékony amerikai dollár, arany és amerikai részvények.

  • Az Egyesült Államok Kiskereskedelmi Értékesítési adatai (február) (március 14-én, 13:30 GMT)

A Kiskereskedelmi Értékesítés januárban -0.8%-kal esett havi összevetésben, ami alacsonyabb volt, mint amit a piac várt.

Lehetséges hatás: Változékony amerikai dollár, arany és amerikai részvények

  • Oroszországi Választások (március 15-17)

Elnökválasztás lesz Oroszországban, ahol Putyin elnök szinte biztosan folytatni fogja elnökségét újabb hat évig. A választás az Oroszország-Ukrajna háború miatt is fontos, valamint az oroszországi és nyugati országok közötti konfrontációk növekedése miatt is.

Lehetséges hatás: Változékony arany és árucikkek

  • Bank of Japan (Japán Központi Bank) Ülése (március 19, 03:00 GMT)

A Bank of Japan ülést tart az alapkamatok meghatározására. A jelenlegi kamatláb -0,10% (2016 januárja óta), de a jelenlegi várakozások szerint a bank emelni fogja a kamatlábakat, és így elhagyja a negatív kamatlábat az ehavi ülésen.

Lehetséges hatás: Változékony japán jen

  • Reserve Bank of Australia (Ausztrál Jegybank) Kamatdöntés (március 19, 03:30 GMT)

Az RBA találkozik, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 4.35%.

Lehetséges hatás: Változékony ausztrál dollár

  • A Federal Reserve (Amerikai Szövetségi Tartalék) ülése és sajtótájékoztatója (március 20, 19:00 GMT és 19:30 GMT)

A Federal Open Market Committee (Szövetségi Nyílt Piaci Bizottság) és a Federal Reserve befejezi kétnapos ülését a kamatlábakról szóló döntés meghozataláról. A jelenlegi kamatláb 5.5%. A szakértők arra számítanak, hogy a kamatlábak nem változnak ezen a találkozón.

Lehetséges hatás: Változékony amerikai dollár, részvények és nyersanyagok

  • Az Bank of England (Egyesült Királysági Központi Bank) Ülése (március 21, 12:00 GMT)

Az Egyesült Királysági Központi Bank Monetáris Politikai Bizottsága találkozik, hogy döntsön a kamatlábakról. A jelenlegi kamatláb 5.25%. Február 1-jén nem változtatták meg a kamatlábat, és utoljára 50 bázisponttal emelték a 2023 augusztusi találkozón.

Lehetséges hatás: Változékony brit font és brit részvények

  • Vállalati 2023 IV. Negyedéves Eredményjelentési Szezon (március)

A 2023 IV. Negyedéves eredményjelentési szezon lecsendesül márciusban, de néhány vállalatnak még be kell jelentenie az eredményeit. A Plug Power március 1-jén teszi közzé az eredményeit, míg az Xpeng eredményei március 4-én várhatóak. A Nio március 5-én, míg a Nike március 21-én teszi közzé eredményeit.

Lehetséges hatás: Változékony amerikai részvények

  • FOLYTATÓDIK AZ IZRAEL-HAMÁSZ HÁBORÚ ÉS A HÚSZI TÁMADÁSOK A VÖRÖS-TENGERI HAJÓK ELLEN (március)

IZRAEL FOLYTATJA A FÖLDI TÁMADÁSOKAT GÁZÁBAN (A HÁBORÚ MÁSODIK FÁZISA). Izrael újra megkezdi műveleteit Gázában, dél felé haladva Rafa határvárosa felé, ami humanitárius válságot okozhat. De Izrael nyomás alatt áll az Egyesült Államoktól, és tárgyalásokat folytat a Hamásszal egy tűzszünet elfogadásáról. A vörös-tengeri hajók elleni húszi támadások folytatódnak, miközben az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság légi támadásokat hajt végre a húszi bázisok ellen Jemenben. Ha nem sikerül tűzszünetet kötni, az eszkaláció kockázata növekedhet.

Lehetséges hatás: Változékony nyersolaj, földgáz, arany

  • OPEC termelési megállapodás (március)

Az OPEC-tagok bejelentették, hogy márciusban döntést hoznak a termelési csökkentésekről. A meglévő kitermelési korlátozások összessége napi 3.66 millió hordó, valamint Szaúd-Arábia és Oroszország önkéntesen további korlátozásokat eszközöltek, ami további napi 1.4 millió hordós csökkentést jelent az első negyedév végéig. Az OPEC várhatóan folytatni fogja ezeket a kitermelési korlátozásokat a második negyedévben vagy akár az év második felében is.

Az következő OPEC JMMC ülés április 3-án lesz.

Lehetséges hatás: Változékony nyersolaj

Megosztás
Grafikon
Frissítés ideje: -
Legmagasabb
Legalacsonyabb
Az árak betöltése..
Készen áll a kereskedésre?Kezdje el most