A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a gyors pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 73%-a veszít pénzt a CFD-kereskedés során ennél a szolgáltatónál. Meg kell fontolnia, hogy érti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának a pénzvesztés magas kockázatát.
A CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt a pénzvesztés magas kockázatával járnak. A lakossági befektetői számlák 75%-án veszteség keletkezik az ennél a szolgáltatónál történő CFD kereskedés során. Fontolja meg, valóban érti-e a CFD-k működését, és hogy vállalhatja-e a teljes befektetett tőkéje elvesztésének nagyfokú kockázatát.

Heti elemzés

Heti áttekintés a CFD mozgásokról - 09/09/2024 - 13/09/2024

Heti áttekintés a CFD mozgásokról 18/09/2024

18 szeptember, 2024
Heti elemzés 18/09/2024 Gazdasági naptár

Az euródollár lefelé mozdult, és egy közel egyhónapos mélypontot ért el. Az Európai Központi Bank 25 bázisponttal csökkentette a kamatlábakat egy amerikai adatközlésekkel teli héten.

A brit font enyhén csökkent, miközben minden figyelem az amerikai inflációs adatokra összpontosult a múlt héten. Az Egyesült Királyság GDP adatai az elvárások alatt maradtak, ami arra utal, hogy a kamatcsökkentésekre már előbb szükség lehet.

A USD/JPY folytatta a csökkenést, és az év eddigi legalacsonyabb szintjére esett, miután a japán GDP-t lefelé módosították. A Japán Jegybank azonban várhatóan legalább egyszer még megemeli a kamatlábakat ebben az évben.

Az arany ára jelentősen emelkedett, és pénteken történelmi csúcsot ért el. Az aranyár ugrását az USA CPI inflációs adatainak 2.5%-os, a várakozásoknak megfelelő eredménye váltotta ki, és ezzel nőttek a várakozások, hogy a Fed egy élesebb, 50 bázispontos kamatvágásra készülhet ezen a héten.

A részvényindexek árai jelentősen emelkedtek, mivel javult a hangulat a szélesebb piacon. Az NVIDIA és más chipgyártó vállalatok részvényei megugrottak, miután arról számoltak be, hogy az USA közel áll ahhoz, hogy engedélyezze a legújabb AI chipek exportját Szaúd-Arábiába.

Egy volatilis héten a nyersolaj ára etöbb mint egyéves mélypontra esett, mielőtt helyreállt volna, és magasabban zárta a hetet. Az USA Mexikói-öblében a Francine hurrikán miatt mintegy 800,000 hordó/nap kitermelést állítottak le ideiglenesen.

Megosztás
Készen áll a kereskedésre?Kezdje el most