CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 73% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 24/06/2024 - 28/06/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 03/07/2024

03 julij, 2024
Tedenska analiza 03/07/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD se je povečal prejšnji teden, ker je celina pričakovala rezultate prvega kroga francoskih parlamentarnih volitev. Po javnomnenjskih raziskavah je vodila evroskeptična nacionalna fronta.

Britanski funt se je povečal, ker so bili podatki o BDP v Združenem kraljestvu višji od pričakovanih. Verjetnost septembrskega znižanja obrestnih mer v ZDA se je povečala, ker so bili podatki objavljeni v petek, ki so povezani z inflacijo, nižji.

USD/JPY se je ponovno povečal in konec tedna dosegel najvišjo vrednost v več kot tridesetih letih. Japonski finančni minister Suzuki je ponovil, da je vlada pripravljena posredovati za obrambo jena, če bo to potrebno.

Cena zlata se je zvišala in dosegla najvišjo raven v enem tednu, ker napetosti na Bližnjem vzhodu še naprej naraščajo. Zahodne države opozarjajo svoje državljane, naj zapustijo Libanon, saj se konflikt med Izraelom in Hezbolahom na libanonski meji stopnjuje.

Delniški indeksi so padli, s čimer se je končala tritedenska serija rasti. Trgovalni teden je zaznamovala prva predsedniška razprava med predsednikom Bidnom in Donaldom Trumpom, ki je del volilne kampanje.

Cene nafte se je približala najvišji ravni v dveh mesecih. Potencial širitve konflikta na Bližnjem vzhodu trgovcem povzroča veliko skrbi. Napovedano je, da se bo orkan Beryl pete kategorije ta teden premaknil proti Mehiškemu zalivu

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj