CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 73% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 12/08/2024 - 16/08/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 21/08/2024

21 avgust, 2024
Tedenska analiza 21/08/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD se je letos povečal in dosegel najvišjo raven doslej. Nižji podatki o inflaciji v ZDA objavljeni prejšnji teden so morda pomagali znižati dolar v primerjavi z večino drugih valut.

Britanski funt se je povzpel na najvišjo raven v enem mesecu po tem, ko je Združeno kraljestvo objavilo podatke o BDP, ki so bili v skladu s pričakovanji. Protimigrantski nemiri, ki so prizadeli številna mesta v državi, so se končali prejšnji teden.

USD/JPY se je povečal v turbulentnem tednu za Japonsko. Po številnih polemikah je japonski premier Fumio Kishida napovedal svoj odstop, ki bo začel veljati septembra.

Večino tedna cena zlata ni imela določene smeri gibanja, vendar je v petek kovina dosegla najvišjo raven doslej. Slabši dolar in pričakovanje niza znižanj obrestnih mer s strani FED-a sta podkrepila ceno plemenite kovine.

Cena delniških indeksov se je dvignila, saj sta tehnološka velikana Nasdaq 100 in S&P 500 zabeležila sedem zaporednih dni dobička. Rast se je zgodila po objavi podatkov o maloprodaji v ZDA, ki so bili boljši od pričakovanih.

Cena surove nafte se je znižala, saj so trgovci še vedno zaskrbljeni zaradi svetovnega povpraševanja. Na Bližnjem vzhodu so se nadaljevali pogovori med Izraelom in Hamasom, kar je zmanjšalo potencialno grožnjo glede proizvodnje nafte v regiji.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj