CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 73% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 26/08/2024 - 30/08/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 04/09/2024

04 september, 2024
Tedenska analiza 04/09/2024 Ekonomski koledar

Evrodolar je prejšnji teden močno padel in dosegel desetdnevni minimum, kar je v skladu s pričakovanimi rezultati. Podatki so povečali verjetnost, da bi Evropska centralna banka v bližnji prihodnosti lahko znižala obrestne mere.

Britanski funt je padel v primerjavi z dolarjem, ker so ameriški podatki, ki so bili na splošno boljši od pričakovanih, podprli dolar v primerjavi z večino drugih valut.

USD/JPY se je povečal kljub dejstvu, da je namestnik guvernerja Banke Japonske Himino ponovil pripravljenost banke, če gospodarstvo ostane močno.

Cena zlata se je znižala, vendar ni ostala daleč od najvišjih vrednosti prejšnjega tedna. Podatki o BDP v ZDA, ki so presegli pričakovanja, so zmanjšali možnosti za večkratno znižanje obrestnih mer FED v prihodnjih mesecih, čeprav je znižanje v septembru še vedno mogoče.

Cene delniških indeksov so se povečale v nestanovitnem tednu, ko je indeks Dow Jones dosegel najvišjo vrednost doslej. NVIDIA je premagala pričakovanja glede zaslužka, čeprav so delnice do konca tedna padle.

Cene surove nafte so se ves teden zviševale, vendar so se do petka nekoliko padle, so poročila pokazala, da OPEC načrtuje, da se bo držal svoje odločitve o postopnem povečanju proizvodnje od oktobra.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj