CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 73% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 11/09/2024 - 11/09/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 11/09/2024

11 september, 2024
Tedenska analiza 11/09/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD se je povečal v zadnjem tednu, vendar je padel na najnižjo raven v dveh tednih zaradi ameriških podatkov, ki so povzročili volatilnost dolarja.

Britanski funt se je povečal, potem ko so objavljeni gospodarski podatki pokazali, da je gospodarstvo Združenega kraljestva v boljšem stanju, kot je bilo prej ocenjeno.

USD/JPY je padel, potem ko je japonska centralna banka ponovno izjavila, da bo banka še naprej dvigovala obrestne mere, če bo gospodarstvo v prihodnjem obdobju pokazalo dobre rezultate.

Cena zlata je nekoliko padla, a je v petek bila izjemno volatilna, ker so trgovci pričakovali objavo podatkov o NFP in stopnji brezposelnosti. Plemenita kovina se je približala najvišji ravni vseh časov, a je močno padla in teden končala na nižjih ravneh.

Cene delniških indeksov so zabeležila najslabšo tedensko uspešnost v več kot letu dni, prejšnji teden so močno padle, ker so raznoliki gospodarski rezultati objavljeni v ZDA ponovno prebudili strahove pred gospodarsko upočasnitvijo.

Cena surove nafte je v petek strmo padla in se giblje tik nad ravnijo 68$, dosegla pa je najnižjo raven v več kot enem letu. Novica, da bo OPEC odložil načrtovano povečanje proizvodnje do konca leta, ni bila dovolj za bi nadomestila padec, ki so ga povzročile skrbi glede povpraševanja na kitajskem.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj