CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 73% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 09/09/2024 - 13/09/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 18/09/2024

18 september, 2024
Tedenska analiza 18/09/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD je padel in zabeležil najnižjo vrednost v skoraj enem mesecu. Evropska centralna banka je v tednu, polnem objavljenih podatkov iz ZDA, znižala obrestne mere za 25 bazičnih točk.

Britanski funt se je gibal na nekoliko nižjih ravneh, saj so se vse oči prejšnji teden obrnile na podatke o inflaciji v ZDA. V Združenem kraljestvu so bili podatki o BDP pod pričakovanji, kar pomeni, da bodo znižanja obrestnih mer morda potrebna prej kot slej.

USD/JPY je nadaljeval upadati in se letos znižal na najnižjo raven doslej, ker je popravek podatkov o japonskem BDP pokazal padec. Pričakuje pa se, da bo Banka Japonske letos vsaj še enkrat zvišala obrestne mere.

Cena zlata je močno narasla in se v petek povzpela na najvišjo raven doslej. Do skoka cen zlata je prišlo po tem, ko je bila inflacija CPI v ZDA v skladu s pričakovanji in je znašala 2,5%, saj so se povečala pričakovanja, da se FED ta teden lahko odloči za ostrejše znižanje obrestnih mer za 50 baz.

Cene delniških indeksov so se močno zvišale, saj se je razpoloženje na širšem trgu izboljšalo. Vrednost delnic Nvidie in drugih tehnoloških podjetij je skočila, ker so bile ZDA domnevno blizu temu, da bi podjetju omogočile izvoz svojih najnovejših čipov umetne inteligence v Savdsko Arabijo.

V nestanovitnem tednu je cena surove nafte padla na najnižjo raven v več kot letu dni, nato pa si je opomogla in se povečala. Orkan Francine v ameriškem zalivu je začasno zmanjšal proizvodnjo za približno 800.000 sodov na dan.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj