CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 73% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 75% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 16/09/2024 - 20/09/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 25/09/2024

25 september, 2024
Tedenska analiza 25/09/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD se je povzpel na najvišjo raven v treh tednih, dolar pa je padel v primerjavi z drugimi valutami, ker so Zvezne rezerve v sredo znižale obrestne mere.

Britanski funt se je močno povečal, ker je Banka Anglije prejšnji teden odločila, da zadrži obrestne mere na 5%.

USD/JPY se je povečal prejšnji teden, ker je imela Banka Japonske sestanek v petek. Banka je obrestne mere zadržala na 0,25 %, a je vsekakor namignila, da lahko pride do zvišanja obrestnih mer naslednji mesec.

Cena zlata se je prejšnji teden ponovno povečala in dosegla vrsto najvišjih vrednosti vseh časov, ker so se vlagatelji osredotočili na to kovino kot varno zatočišče. Pred rastjo cene pa se je FED odločil znižati obrestne mere za 0,5 %.

Cene delniških indeksov so se povečale, ker so se udeleženci na trgu optimistično odzvali na znižanje obrestnih mer. Indeks S&P 500 je dosegel nov rekord, rast so zabeležile tudi številne delnice, povezane s tehnologijo.

Cene surove nafte so se zvišale in v enem tednu dosegle najvišjo raven v zadnjih dveh tednih, v tednu, v katere je prišlo do stopnjevanja napetosti na z nafto bogatem Bližnjem vzhodu, ki bi lahko povzročilo več konfliktov med Izraelom in Hezbolahom.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj