CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 73% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 75% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 02/10/2024 - 02/10/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 02/10/2024

02 oktober, 2024
Tedenska analiza 02/10/2024 Ekonomski koledar

EUR/UDS se je nekoliko povečal, vendar je v sredo zabeležil najvišjo raven v več kot dveh mesecih, saj se je dolar še naprej umirjal v primerjavi z drugimi valutami.

Britanski funt se je povzpel na najvišjo raven v dveh letih in pol. To se je zgodilo po odločitvi Banke Anglije, da ohrani obrestne mere na 5 %.

Valutni par USD/JPY se je po strmem padcu v petek znižal. Jen je padel, potem ko je Liberalno demokratska stranka zmagala v prvem krogu japonskih volitev. Stranko vodi Shigeru Ishiba, ki zagovarja zaostrovanje denarne politike.

Cena zlata je tudi ta teden naraščala, v četrtek pa je zabeležila še eno rekordno visoko raven. Ker so se povečali strahovi pred morebitno širšo vojno na Bližnjem vzhodu, so se povečala tudi pričakovanja, da se bo FED novembra odločil za še eno zmanjšanje za 50 bazičnih točk.

Cene delniških indeksov so se prejšnji teden zvišale, indeks S&P 500 pa je dosegel še eno najvišjo vrednost doslej. Novice, da namerava Kitajska spodbuditi svoje gospodarstvo, da bi pospešila rast, so podprle rast svetovnih delnic.

Cene surove nafte so se vrnile na dvotedenski minimum, potem ko so poročila nakazovala, da namerava OPEC na svojem skupnem ministrskem srečanju prihodnji teden vztrajati pri dogovoru o odpravi zmanjšanja proizvodnje v decembru.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj