CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 73% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 75% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 07/10/2024 - 11/10/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 16/10/2024

16 oktober, 2024
Tedenska analiza 16/10/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD je padel prejšnji teden, ker so bili podatki o inflaciji ameriškega indeksa cen življenjskih potrebščin višji od pričakovanih, kar je zmanjšalo možnosti za ostrejše znižanje obrestnih mer s strani FED-a naslednji mesec.

Britanski funt je nekoliko padel, vendar se je gibal v omejenem razponu zaradi podatkov o proizvodnji, ki so objavljeni prejšnji teden in so bili boljši od pričakovanih, in tudi zaradi podatkov o BDP, ki so bili boljši od pričakovanih.

USD/JPY se je povzpel na najvišjo raven v sedmih tednih, saj trgovci absorbirajo posledice nesoglasja med japonsko banko, ki želi znižati obrestne mere, in njeno novo vlado, ki raje začasno ustavi znižanje obrestnih mer.

Cena zlata je bila višja, potem ko je v začetku tedna dosegla dvotedenski minimum, saj so tržni udeleženci prišteli tudi idejo o verjetno manjšem znižanju obrestnih mer za 25 bazičnih točk naslednji mesec.

Cene delniških indeksov so teden končale na rekordnih ravneh. To je sledilo četrtkovi objavi Teslinega futurističnega Robotaxija. Na dogodku sta bila predstavljena tudi 20-sedežni Robovan in robot Optimus, ki hodi in govori. Začela se je tudi sezona objavljanja finančnih poročil za tretje četrtletje.

Cene surove nafte so zabeležile svoj drugi zaporedni teden rasti, saj so udeleženci na trgu čakali na morebitni izraelski napad na iranske naftne objekte. Po drugi strani pa je orkan Milton v ZDA pripeljal do praznjenja črpalk, ker so ljudje bežali pred uničujočo silo tega neurja.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj